La oss ekspe­ri­mentere litt

Chrome er kanskje den nettle­saren som støttar den nye standarden meir eller mindre fullt ut, og på denne nettstaden kan du sjå eksempler på kor langt man kan gå når man utviklar ei nettside med standa­risert HTML5 og CSS3-kode — og med god hjelp frå fiffige JavaScript-snuttar...

The Wilderness Downtown

Eit prosjekt som fanga augo mine her var The Wilderness Downtown. Dette er ein inter­aktiv film av Chris Milk som dreg nytte av standarden for å vise video og grafiske element på ein heilt ny måte, og som gjer opple­vinga fullkomen med eit personleg preg.

Du vert først beden om å skrive inn gateadressa der du vaks opp (noko som fungerer dårleg om du ikkje bur i dei største byane her til lands) før du startar videoen. Grunnen til at du må skrive inn denne er for at nettsida skal kunne hente infor­masjon frå Google Streetwiev til å skape ein meir personleg og heilt unik visning.

Eg skal ikkje avsløre akkurat kva som skjer, men saman med musikken til Arcade Fire sin We Used To Wait er dette ein musikk­video langt frå det som er daglegdags. Vel og merke må du ha Chrome installert på maskina di, samt ha ein større skjerm enn min 14″ bærbare...

 • Pingback: Tweets that mention the unborn chikken · La oss eksperimentere litt -- Topsy.com()

 • Stemmer på ein prikk! Men saka omhandla også Chrome Experiments og då fall det naturleg å skrive at dei skulle sjå den i Chrome.

 • Per Arne Flatberg

  Trenger ikke chrome - de oppda­terte webkit­ba­serte nettle­serne virker fint. Så den i safari hin dagen. Strålende. Det finnes gode oversikter over hvilke nettlesere som støtter hva i HTML5 og CSS3Uansett: takk for delingen

 • Per Arne Flatberg

  Absolutt. Og det er småtr utrolig det Googleteamet har fått til derSite­point har forøvrig nettopp hatt webba­serte kurs i HTML5 og CSS3 med John Alsopp som jeg varmt kan anbefale for alle som har gått over eller lurer på å gå over til de siste standardene og vil produsere både mer tilgjen­gelige og vakrere websider.

 • Espen Morten Kvalheim

  Kult! Må sjekkes!