Syphone - iPhone SMS-backup

Syphone

Etterkvart som eg brukar iPhonen min meir og meir, kjem fleire og fleire ynskje fram på ting som manglar. Denne gong er det ikkje sjølve telefonen som manglar noko, men program­varen eg brukar ved overføring av infor­ma­sjonen. For eksempel dette med å ta backup av viktige meldingar.

Dette var ein relativt enkel sak med min gamle Siemens, avdi produ­senten hadde laga programvare til å hente ut meldingane eg ville ta kopi av. Apple har ikkje ein slik sak, dei har kun iTunes som synkro­ni­serar musikken, kontaktar og andre liknande saker frå telefonen til maskina.

Etter litt søk på Google fann eg endeleg verktyet eg har leita etter, nemleg Syphone. Dette programmet tek nytte av backup­funk­sjonen iTunes brukar ved synkro­ni­sering, og konver­terer uleselege og rotete backup­filer til leselege meldinger som du kan eksportere. Funker dessverre kun på Mac.

Eit lite tips på tampen: Om du også slit med å få dette til å fungere, sjekk ut denne forum-tråden for hjelp.