Då pengespel var pengespel

Den gode gamle pengeautomat

Hugsar du dei tidene då du og kameratane/​venninene dine stod samla utanfor den lokale matbu­tikken, og såg på krone­stykkja som spratt hemnings­laust rundt inne i den vidun­derlege røde og brunlak­kerte penge­auto­maten? 

På ferja heim frå bursdags­feiring på Halsnøy satt eg og surfa på det verds-vide nettet og kom over ein sak på Dagbladet som lyste i mot meg «Savner du det gode, gamle krone­spillet?». Det fyrste som kom til meg i tankane mine var om dette kunne vore for godt til å vere sant; Skulle dei innføre desse fantas­tiske maskinene igjen? Kvar skulle dei stå? Kortid var dei på plass? Eg kjende blodet bruse i glede i takt med smilets breidde...

Forveten som eg var klikka eg på linken, og eg fekk bekrefta at det diverre kun var snakk om ein digital utgåve av penge­spelet... Men det gjer si plikt – madammen min, ein kamerat av ho og meg vart sitjande nesten gjennom heile ferje­turen foran skjermen å trykkje. Me vant ikkje mykje, men følelsen av igjen å stå utanfor butikken, sjå kronene fyke rundt inni der og håpe på at dei treff nedi slot’en som gjer mest vinst, var absolutt til stades! Ikkje noko fancy-pancy flimrande ljos og irrite­rande musikk, kun rein og god «mynt mot tre og metall»-lyd!

Har du mykje å gjera på jobben og i heimen, eller absolutt skulle ha forberedt deg til årets vikti­gaste møte, ja då er dette lenkja du bør boomarke: Kronespillet. Fråseier meg herved all skuld for konse­kvenser som kan oppstå...