Fighta seg gjennom kulda

Foo Fighters på Koengen

Regnet holdt seg unna og sola kikka fram, dog konserten med Foo Fighters vart ein kald opple­velse. 12 grader og sterk vind gjorde valet med å ta på meg vinter­jakke og ei god og varmt bukse enkelt. Foruten desse trivielle og sjølv­sagte småtinga, var konserten ein særs flott opple­velse. Med oppvar­mingsband på lik storleik som hoved­at­trak­sjonen sjølv, Queens Of The Stone Age, vart kvelden verd dei 550 kronene.

Ei folke­mengde tilsva­rande 10 prosent av Bergens befolkning fekk høyra ein oppegåande Dave Grohl som pøste på med herlege kommen­tarar lede bandet sitt gjennom den over to timer lange konserten. «The Pretender» frå siste­plata var start­skuddet for ein rekke gamle og nye slagere som «Everlong», «My Hero», «Long Road to Ruin» og «One by One». Andre mindre kjente, men likevel gode låtar vart også ein del av setlista.

Publikum fekk også, som eit av få i verden, høyre både ein bass-solo og ein, hold deg fast, triangel-solo. Jepp, du høyrde rett, den var i tillegg i verds­klasse! :D

Når døgnet var inne i sin siste time, avslutta dei med låta «Best Of You» frå plata «In You Honor» til næraste du kan kalle allsang. Om det går slik dei «lova» i går, er dei nok på plass til neste år også... Men, kven veit? 

PS: Jepp, eg er verdmeister i dårlege titlar av og til :D