Verden er ond!

Frå filmen «Heima»

Var innom det islandske bandet Sigur Rós sine heime­sider her ein dag i førre veke, og såg til min store glede at dokumen­tar­filmen deira «Heima» skulle visast på stort lerret under BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival) no den 20. oktober. Pirrande!

Og no på fredag fekk eg ein telefon frå søsken­barnet mitt (som i likhet med meg er relativt stor fan av bandet) der han fortalde den store nyheita om at bandet skulle opptre, live, i KP1 i forkant av filmfram­vis­ninga. Eg kjende blodet bruse av glede, og om ikkje eg svevde eit par centi­meter over bakken frå før av, så gjorde eg vertfall det der og da. Med den store konsert­opp­le­velsen i Oslo i fjor sommer friskt i minnet, så var dette stort! Dette måtte då vere for godt til å vere sant!

Jo, det var sant, dei skulle komme til Norge og Bergen. Mindre bra var det å bli påminna laurdags morgon at eg eg skulle i gullbryllup denne dagen (altså 20. oktober), og ikkje kunne delta på begiven­heten i Bergen... Så mens eg sitter å småprater over ein kaffikopp og 38 sorter kake på eit hotell utanfor Stavanger, så får dere andre kose dere sålenge med ein minikonsert og ein liten film...