Death Cab for Cutie

Eg skal begynne (de vil seie at eg skal prøve) ? gi dere tips om nye band som ikkje er så viden kjent, og oppdatere dere på band som kanskje er litt meir kjent under spalta Vekas artist. Me starter med dette:

Liker du litt anner­ledes stemnings­musikk? Eller berre god bakgrunns­musikk under festen - slash - vorspielet? Ta ein titt på vekas artist, så har du ein innernier!

Death Cab for Cutie (DCC) er kanskje ikkje det raskeste på cd-speleren under vorspielet, men det er dagen derpå tingene skjer. Når alle festdel­ta­gerne er forlatt bygningen, vore på byen, du har hatt tidenes nachspiel, og klokka nærmer seg 15.00 dagen etter, så er det på tide å putte på ei plate av bandet. Mens du sukker over alt arbeidet som gjenstår når det kjem til opprydning av ølbokser og diverse andre flaske­typer.

Kva dette har med nachspiel og festing å gjere? Nja, stort sett ingenting egentlig.

DCC er ein ameri­kansk indie-rockeband oppstarta i 1997, som speler fengande musikk for ei kvar anledning. Om det så skulle vere opprydding etter kvelden før, eller om du berre har lyst til å ligge på sofaen og «kvile augo».

Dei har gitt ut 7 album, dog eg har kun høyrt dei to siste, Transatlanticism frå 2003 og Plans frå fjoråret (2005). Førstnevnte er litt meir rocka enn albumet frå i fjor. Her foregår melodiane i litt meir emosjonell stil. Litt meir avslap­pande med andre ord. Tittelsporet til Transatlanticism er verdt å få med seg. Det oppsu­merer bandet fra A til Å egentlig, sånn musikk­messig. Det starter opp vakkert og emosjonelt, og avslutter med rockbasert korsang.

Hæ? Nei, eg er ikkje musikk­an­melder, men herregud kvifor vere vanskelig i forkla­ringa? Rockbasert korsang it is then.

Anyway. Uansett så er dette eit band å anbefale for dei av dere som liker rock slik det skal låte.

Sjekk ut:

www.deathcabforcutie.com og en.wikipedia.org/wiki/Death_cab_for_cutie